Изборният ден започна спокойно във всички секции в страната. Имаше обичайни

...
Изборният ден започна спокойно във всички секции в страната. Имаше обичайни
Коментари Харесай

ЦИК: Гласува се с една карта и за двата вида избори

„ Изборният ден стартира умерено във всички секции в страната. Имаше нормални проблеми – с машините, с неявили се членове на изборните комисии. Взети са обаче ограничения и изборният ден протича обикновено ”. Това съобщи представителят на ЦИК Росица Матева.

По думите й тук-там са получени сигнали, че гласоподаватели са поискали и втора карта, с цел да гласоподават във втория тип избор. „ Има алтернатива да се гласоподава и на двата избора. Това се прави единствено с една карта за гласоподаване ”, акцентира тя и добави, че в случай че гласоподавателят в началото е избрал да участва само в единия избор, то секционната избирателна комисия няма да му даде втори късмет, в случай че желае в допълнение да гласоподава и за другия избор.

От контролните разписки СИК ще броят гласовете, подадени за партии и обединения, само че не и преференциите.

„ От 11 936 устройства за гласоподаване, в 32 секции машините не са съумели да започват и в тях се гласоподава с хартиена бюлетина ”, акцентира Матева. Проблемите, установени при тези машини, са били, че устройството изобщо не се е присъединило, имало е неработеща смарткарта, неспособност да се отреже квитанция или нефункциониращ екран.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР